17.07.12

Beidzot Jelgavā ir pilsētas mākslinieks

Beidzot Jelgavā ir pilsētas mākslinieks

Ceļa zīmes Jelgavā
„Vau! Grandiozi!” - tādas pirmās domas man iešāvās galvā, kad ieraudzīju jaunos ceļa zīmju balstus, kuri uzstādīti rekonstruētā Raiņa ielā. Balsti ir lokveida un uzstādīti ārpus gājēju celiņa, tāda veidā atstājot visu platību gājējiem un riteņbraucējiem.
Parasti ceļu celtnieki praktizēja nobruģēt ietvi un tad tajā iespraukt balstu tā, lai tas trāpītos gājējiem tieši pa ceļam un viņi būtu spiesti to apiet apkārt. Vēl katrai zīmei tiek izmantots savs balsts un līdz ar to ielas izskats tiek sakropļots ar kaudzi metāllūžņiem. Sabiedrībā valda mīts, ka nenormāli liels balstu skaits nepieciešams, lai sadārdzinātu projektu un uz tā rēķina, kādam iedalīt vairāk prēmijas. Vai tas tā ir, neviens nav ņēmies noskaidrot. Ejot uz darbu saskaitīju, ka uz krustojuma starp galveno ielu un izbraucamo ceļu no manas garāžas stāv 9 ceļu zīmes! Gandrīz katrai ir savs balsts.
Ceļa zīmes Jelgavā


Balsti šausmīgi kropļo pilsētas izskatu. Īpaši labi to zina fotogrāfi, kuri mēģina uztaisīt smuku pilsētas ielas bildi, bet bieži tas nav iespējams. Metāla balsti ir visur. Tāpēc cepuri nost pilsētas galvenēm māksliniekam vai jebkuram citam, kurš izdomāja izmantot jaunus balstus. Vēlos tādus redzēt visā Jelgavā.
Ceļa zīmes Jelgavā
Jauniem balstiem var būt arī papildus funkcijas. Uz tiem var izvietot ziedu podus, papildus apgaismošanas elementus un vēl dažādus gadžetus. Pilsētai ir jāizskatās smuki, nevis pēc metāllūžņu noliktavas.
Sergejs Bižāns teica...

Es tikai domāju, ka tas jaunais ultrabalsts šai vietā ir nedaudz nepareizi uzlikts, jo ir paredzēts šaurākām gājēju ietvēm. Šobrīd sanāk, ka ātruma ierobežojums un apstāšanās aizliegums var attiekties arī uz veloceliņu.

rusantro teica...

Teorētiski, jā. :) Bet nedomāju, ka praksē tas notiks. Riteņbraucēji (lielākā daļa no tiem) nepazīst tās zīmes un neievēro viņas tāpat.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search